top of page
DSC_0875.JPG
дефектологија

Мисија

Повелбата за извонредност на Мартин Лутер Кинг Џуниор е посветена да им обезбеди на учениците со попреченост пристап до наставната програма и програмите за општо образование. Со ресурси во областа и неопходните консултативни услуги, ние сме во состојба да ги обезбедиме инструкциите неопходни за да им помогнеме на учениците со попреченост да го затворат јазот помеѓу нивните способности за вештини и нивните очекувања за нивото на одделение.

Поддршката и услугите за дефектологија не треба да се гледаат како посебен модел, туку како дел од континуитетот на поддршка, услуги и интервенции создадени за да се осигура дека општообразовната средина одговара на различните потреби за учење на сите ученици. Работејќи заедно, општообразовниот персонал и специјалниот образовен персонал може да обезбедат еднакви можности, целосно учество и зголемени резултати за сите ученици, вклучително и учениците со попреченост.

DSC_0905.JPG
Контактирајте не

Аби Херц, директор за дефектологија
ahertz@mlkcs.org
(413) 214-7806

bottom of page