top of page
DSC_0875.JPG
Ученици по англиски јазик

Мисија

Да се промовира брзото усвојување на англискиот јазик преку експлицитна постојана настава на јазикот во четирите домени на јазикот: слушање, зборување, читање и пишување, осигурувајќи дека учениците се вклучуваат во сложени задачи што ги поттикнуваат учениците да размислуваат критички за светот околу нив. Нашите повеќејазични ученици добиваат:  
 

  1. Стратешка систематска настава по ESL усогласена со стандардите на WIDA и контекстуализирана со Рамките на наставната програма на м-р.

  2. Упатство за заштитена содржина (SCI), усогласено со стандардите и соодветно на оценката, развој на јазик во рамките на часовите за содржина, подучени од лиценцирани наставници поддржани од SEI.

8884388E-386C-4025-A5CB-0DF44FF3A922.jpeg
bottom of page